Forum Forum.FilmBox.pl Strona Główna

FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja 
Portal        Zapowiedzi        Premiery        Aktualności        Recenzje        Felietony        Filmy       Osoby       Forum       Sitemap
   Szukaj:   
  Napisz nowy temat Nowy temat   Odpowiedz do tematu Odpowiedz  
Forum Forum.FilmBox.pl Strona Główna -> Kraje francuskojęzyczne -> Pachnidło (Perfume: The Story of a Murderer)  
Autor Wiadomość
:: Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Honey3D
obserwator

Post Temat postu: Pachnidło (Perfume: The Story of a Murderer)
Wysłany: Czw Kwi 17, 2008 13:57 pm
Odpowiedz z cytatem Cytuj zaznaczone

Film może i stary bo z 2006 roku, lecz w Polsce pojawił sie dopiero w 2007 dokładnie 12 stycznia. co myslicie o tym filmie???? bardzo radosny bardzo radosny bardzo radosny mi sie wydaje że jest super, stroje aktorów, miejsca nagrywania czyli francja w XVIII normalnie kozacko to wyglada wszystko!!!! jezeli ktoś nie widzial to polecam... film powstał na podstawie powiesci Pachnidło Patricka Süskinda... ogolnie uznany powiennien zostać za klasyke filmow realizowanych na podstawie ksiazek!!! a wy jak myslicie??

film ten opisuje historie Jana Baptysty Grenouille'a, człowieka obdarzonego genialnym węchem, który zostaje seryjnym mordercą, zabijającym piękne kobiety, ponieważ chce stworzyć swój idealny zapach z dziewiczych ciał. bardzo radosny bardzo radosny bardzo radosny wykrzyknik wykrzyknik wykrzyknik
POLECAM TAK JAK WSZYSTKIE INNE NA MOICH POSTACH
pozdrawiam:)uśmiechuśmiech
zachęcam do wypowiadania sie na temat tego filmu. Co sadzicie o charakteryzacji, akcji gdzie sie toczy itp...uśmiechuśmiechuśmiech

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG WP Kontakt

sarna23
Moderator

Post Temat postu:
Wysłany: Czw Kwi 17, 2008 15:00 pm

Cytat:
Film może i stary bo z 2006 roku, lecz w Polsce pojawił sie dopiero w 2007 dokładnie 12 stycznia

stare to są filmy z lat dwudziestych ubiegłego wieku pokazał język
Co do filmu to jest to ciekawa propozycja
Cytat:
ogolnie uznany powiennien zostać za klasyke filmow realizowanych na podstawie ksiazek!!! a wy jak myslicie??

klasykiem to raczej zostaje film po jakichś nastu latach.
Jako adaptacja sprawdza się, tak samo bez udziału powonienia możemy prawieże odczuć zapach, choć wiadomo iż książkowy pierwowzor trudno przegonić, ale przynajmniej utaj się postarano i zrobiono godny polecenia film.

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG

Honey3D
obserwator

Post Temat postu:
Wysłany: Czw Kwi 17, 2008 15:31 pm

no tak stary to on nie jest, ogolnie chodzilo o to ze nie mozemy uznawać go za jakaś nowinke, i zapewno już duzo ludzi go widzialo bynajmniej tak mi sie wydaje bo jest super:Dbardzo radosnybardzo radosny może troszke przesadzilam z tą staroscia:Dbardzo radosnybardzo radosny
a odnosnie tej klasyki to mam nadzieje ze po paru nastu latach mogłby być uznany jako klasyk!!! tak mysle bardzo radosnybardzo radosny

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG WP Kontakt

Frankfarmer
Redaktor naczelny

Post Temat postu:
Wysłany: Sro Kwi 23, 2008 22:07 pm

Dla mnie film fantastyczny. Absolutnie dobre zdjęcia - obraz na płycie DVD na ekranie 37 cali wyglądał pięknie - dzięki temu można było poczuć prawdziwą atmosferę ówczesnej Francji. Historia zaskakująca i niepokojąca. Fabuła prowadzona dobrze z dodatkowymi elementami ponadnaturalnymi. Oglądając ten film miałem w pamięci Vidocq, który również mnie zachwycił warstwą wizualną i fabułą.

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen

kinek
obserwator

Post Temat postu:
Wysłany: Czw Paź 16, 2008 18:52 pm

dla mnie film super jednak bardziej wolę książkę, polecam stronkę Pachnidło dla wielbicieli film można kupić całkiem tanio:)  
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Forum Forum.FilmBox.pl Strona Główna -> Kraje francuskojęzyczne -> Pachnidło (Perfume: The Story of a Murderer)
Strona 1 z 1

Napisz nowy temat Nowy temat   Odpowiedz do tematu Odpowiedz