|
Autor
|
Wiadomość
|
|
::
Zobacz poprzedni temat ::
Zobacz następny temat
|
Honey3D
obserwator
|
Temat postu: Pachnidło (Perfume: The Story of a Murderer)
Wysłany: Czw Kwi 17, 2008 13:57 pm
|
|
|
Film może i stary bo z 2006 roku, lecz w Polsce pojawił sie dopiero w 2007 dokładnie 12 stycznia. co myslicie o tym filmie???? mi sie wydaje że jest super, stroje aktorów, miejsca nagrywania czyli francja w XVIII normalnie kozacko to wyglada wszystko!!!! jezeli ktoś nie widzial to polecam... film powstał na podstawie powiesci Pachnidło Patricka Süskinda... ogolnie uznany powiennien zostać za klasyke filmow realizowanych na podstawie ksiazek!!! a wy jak myslicie??
film ten opisuje historie Jana Baptysty Grenouille'a, człowieka obdarzonego genialnym węchem, który zostaje seryjnym mordercą, zabijającym piękne kobiety, ponieważ chce stworzyć swój idealny zapach z dziewiczych ciał.
POLECAM TAK JAK WSZYSTKIE INNE NA MOICH POSTACH
pozdrawiam:)
zachęcam do wypowiadania sie na temat tego filmu. Co sadzicie o charakteryzacji, akcji gdzie sie toczy itp...   _________________ Film nigdy nie jest odzwierciedleniem rzeczywistości. To jest zawsze wariacja na temat      
|
|
|
Powrót do góry
|
|
| |
sarna23
Moderator
|
Temat postu:
Wysłany: Czw Kwi 17, 2008 15:00 pm
|
|
|
| Cytat: | | Film może i stary bo z 2006 roku, lecz w Polsce pojawił sie dopiero w 2007 dokładnie 12 stycznia |
stare to są filmy z lat dwudziestych ubiegłego wieku
Co do filmu to jest to ciekawa propozycja
| Cytat: | | ogolnie uznany powiennien zostać za klasyke filmow realizowanych na podstawie ksiazek!!! a wy jak myslicie?? |
klasykiem to raczej zostaje film po jakichś nastu latach.
Jako adaptacja sprawdza się, tak samo bez udziału powonienia możemy prawieże odczuć zapach, choć wiadomo iż książkowy pierwowzor trudno przegonić, ale przynajmniej utaj się postarano i zrobiono godny polecenia film.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
| |
Honey3D
obserwator
|
Temat postu:
Wysłany: Czw Kwi 17, 2008 15:31 pm
|
|
|
no tak stary to on nie jest, ogolnie chodzilo o to ze nie mozemy uznawać go za jakaś nowinke, i zapewno już duzo ludzi go widzialo bynajmniej tak mi sie wydaje bo jest super:D może troszke przesadzilam z tą staroscia:D
a odnosnie tej klasyki to mam nadzieje ze po paru nastu latach mogłby być uznany jako klasyk!!! tak mysle   _________________ Film nigdy nie jest odzwierciedleniem rzeczywistości. To jest zawsze wariacja na temat      
|
|
|
Powrót do góry
|
|
| |
Frankfarmer
Redaktor naczelny

|
Temat postu:
Wysłany: Sro Kwi 23, 2008 22:07 pm
|
|
|
Dla mnie film fantastyczny. Absolutnie dobre zdjęcia - obraz na płycie DVD na ekranie 37 cali wyglądał pięknie - dzięki temu można było poczuć prawdziwą atmosferę ówczesnej Francji. Historia zaskakująca i niepokojąca. Fabuła prowadzona dobrze z dodatkowymi elementami ponadnaturalnymi. Oglądając ten film miałem w pamięci Vidocq, który również mnie zachwycił warstwą wizualną i fabułą. _________________ nadzieja odżywa
i wzmacnia podwójnie
|
|
|
Powrót do góry
|
|
| |
kinek
obserwator
|
Temat postu:
Wysłany: Czw Paź 16, 2008 18:52 pm
|
|
|
|
dla mnie film super jednak bardziej wolę książkę, polecam stronkę Pachnidło dla wielbicieli film można kupić całkiem tanio:)
|
|
|
Powrót do góry
|
|
| |
|
|
| |